Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
3 Adet ayva
6 yemek kaşığı şeker
yarım çay kaşığından daha az şerbet boyası
3 su bardağı su
1 adet kabuk tarçın
Ayvalarımızı soyuyoruz. Dikey olarak ortadan ikiye bölüyoruz, çekirdekli kısımlarını temizleyip tenceremize yerleştiriyoruz. Sonra her bir yarım ayvamızın uzerine 1 yemek kaşığı şekermizi koyuyoruz. En son olarak 3 bardak suyumuzu yavaşça ekliyoruz (tenceremizin kenarından ayvaların üzerine koyduğumuz şekerlere su gelmeyecek) ve tenceremizin altını açıp kaynayana kadar ayvaları pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra bir fincana serbetinden alıp şerbet boyasını ilave ediyoruz. Şerbet boyasını fincanda iyice erittikten sonra tenceremize boşaltıyoruz ve tekrar kaynatmaya devam ediyoruz. Ayvalarımız iyice pişip rengini aldıktan sonra altını kapatıp isterseniz kaymakla isterseniz fındıkla servise hazırlayabilirsiniz.
Ayva Tatlısı

Yorum Gönder

0 Yorumlar